TILLSATT!! Mjukvaruutvecklare inom styrsystem till Camfil

Jessica Dinkel
17 februari 2017

Har du examen inom elektroteknik, data eller mekatronik? Vill du bli en del av ett företag som ligger i framkant och är världsledande inom innovativa lösningar för luftrening?  Då är denna tjänst en spännande möjlighet för dig!! 


Camfil erbjuder en tjänst där Du kommer att ingå i R&D Europe, på Camfil Tech Center i Trosa, som ansvarar för utveckling och testning av filterprodukter för den europeiska marknaden samt globala filterprodukter. På R&D kommer du att ingå i Engineering-teamet, som designar filter, filterhus samt labb- och produktionsutrustning för filtertestning.  Det är en internationell arbetsmiljö där många projekt genomförs i samarbete med dotterbolag och leverantörer i andra länder, både i och utanför Europa. Du kommer även att få möjligheten att resa till Camfils produktionsanläggningar.

Din roll
Som utvecklare inom styrsystem på Camfil kommer du att utveckla mjukvara till våra testutrustningar för produktionsenheter. Arbetet drivs i projektform och arbetsuppgifterna blir huvudsakligen att programmera styrsystem till våra scannrar, som används för att validera funktionen på varje producerat HEPA filter.

Vi arbetar idag med verktyg såsom VB.Net, Beckhoff Automation system (Soft PLC and Direct VB.Net), SQL Database samt MS Access.

Programmeringsarbetet innefattar huvudsakligen databashantering, rapportutskrifter samt maskinstyrning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Camfil i Trosa med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Din bakgrund
Vi söker dig som antingen är nyutexaminerad från högskolan eller har kortare arbetslivserfarenhet med inriktning mot styrsystemutveckling, automationsteknik eller motsvarande.

Erfarenhet från arbete med VB .Net eller Accessdatabashantering är meriterande. Eftersom du kommer att arbeta med internationella projekt krävs det att du har en god förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift.

Som person är du drivande och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet innebär kontakt med olika många olika personer världen över. Noggrannhet är viktigt då det innebär att du inte bara arbetar effektivt, utan även lägger märke till viktiga detaljer för att uppnå bästa resultat. Du är även prestigelös och ödmjuk för att lära dig av dina medarbetare både i och utanför teamet.  

Ansökan och kontaktperson
Intervjuer och urval kan komma att ske löpande. För mer information ring Jessica Dinkel, 0709–644622. Maila ansökan, skriv ”Camfil” i ämnesraden, till apply@dinkelfriends.com senast 2017-03-12

Om Camfil
Camfil startade i Sverige 1963 och är idag världens ledande företag inom luftfilter för ventilationsanläggningar, med ca 3800 medarbetare runt om i världen. Alla filter vi säljer är producerade inom koncernen. Vår bas finns i Norden, där vi är den ledande leverantören av filter för ventilation, metallfilter och renrumsfiler/HEPAfilter. Vi levererar bland annat luftfilter till alla kärnkraftverk i Norden. Huvudkontoret för Camfil Svenska AB finns i Trosa. Där grundades en gång Camfil, och Camfils moderbolag är beläget i Sverige än idag. I Sverige har Camfil Svenska AB två fabriker.

www.camfil.se